Головним управлінням Держземагентства та органами місцевого самоврядування області вже надано 575 дозволів на розроблення проектів із землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність на загальну площу 101,5 гектара.

З них: 313 земельних ділянок площею 34,6 га для ведення садівництва, 46 ділянок площею 35,3 га – для ведення особистого селянського господарства та 216 дозволів на розроблення документації із землеустрою площею 31,6 га для будівництва та обслуговування житлового будинку.

Усього із заявами на отримання земельної ділянки до територіальних органів Держземагентства в області та органів місцевого самоврядування звернулися 1969 захисників Вітчизни. Майже половина, а саме 829 військовослужбовців бажають отримати земельні ділянки у м. Рівному, проте наразі в обласному центрі не виділено жодної земельної ділянки. Також 358 учасників АТО бажають отримати ділянки у Рівненському районі та 149 у Здолбунівському.

На сьогодні 145 учасників АТО вже оформили правовстановлюючі документи на земельні ділянки загальною площею 21,7 га. З них 29 ділянок площею 4,6 га надані під будівництво та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, 109 ділянок площею 11,9 га виділені для ведення садівництва і 7 земельних ділянок площею 5,2 га для ведення особистого селянського господарства.

Усі клопотання учасників АТО, які звернулися до головного управління Держземагентства в області для отримання земельних ділянок сільськогосподарського призначення, розглядаються у першочерговому порядку. Спеціалісти землевпорядної служби області продовжують працювати над пошуком вільних земельних ділянок, які можуть бути передані у власність військовослужбовцям. Загалом на Рівненщині передбачено 493 гектари земель для надання учасникам АТО.