51На сьогодні в області проведено повторну грошову оцінку по 728 населених пунктах, що складає 71% від їх загальної кількості на площі майже 140 тис.га та вартістю робіт 2,8 млн.грн.

У 2012 році повторну грошову оцінку земель проведено і затверджено місцевими радами по 123 населених пунктах, з них по 29 населених пунктах області повторну грошову оцінку проведено завчасно поза планом, а саме: на території Березнівського – 8 н.п., Дубенського – 5 н.п., Млинівського – 10 н.п., Сарненського районів – 6 н.п.

На даний час, в стадії завершення робіт з проведення нормативної грошової оцінки по 11 населених пунктах Зорянської сільської ради Рівненського району, та с.Удрицьк Дубровицького району.

Роботи з проведення повторної нормативної грошової оцінки земель населених пунктів проводяться за кошти бюджетів місцевих рад та за рахунок коштів, що надійшли від втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.

На наступний рік заплановано провести повторну нормативну грошову оцінку земель 108 населених пунктів, зокрема: Березнівського – 8 н.п., Дубенського – 39 н.п., Зарічненського -1 н.п., Здолбунівського-1 н.п., Рокитнівського 4 н.п., Сарненського – 52 н.п. районів та м.Рівне. Вартість вказаних робіт про кошторису складає майже 708 тис.грн.

Первинну грошову оцінку проведено у всіх 1027 населених пунктах області, що становить 100% від їх загальної кількості.