103Бажання обговорити нововведення у земельному законодавсті привело до Рівного юрисконсультів територіальних органів Держземагентства в області. Про питання вдосконалення процедури відведення земельної ділянки та склад документації із землеустрою розповідала під час семінару начальник управління землеустрою Головного управління Держземагентства у Рівненській області Лариса Вакульчук, а про юридичні аспекти розмежування земель державної та комунальної власності доповів начальник юридичного відділу Головного управління Юрій Дремлюга.

Активного обговорення набула тема про реєстрацію прав на земельну ділянку, доповідачем з якої стала гість семінару, Неля Ковальова – заступник начальника реєстраційної служби Головного управління юстиції у Рівненській області.

Піднімали учасники семінару й такі актуальні теми як «Аукціони. Проведення земельних торгів», «Адміністративні послуги», «Особливості передачі в оренду невитребуваних земельних часток паїв».            

Насамкінець заходу начальник управління Державного земельного кадастру Головного управління Держземагентства у Рівненській області Микола Гарнага розповів учасникам семінару про хід ведення Державного земельного кадастру на Рівненщині.

-«Практикуємо такі семінари-навчання щороку, завдяки ним, юрисконсульти наших територіальних органів можуть обмінятися досвідом, думками, враженнями, розповісти як про недоліки так і досягнення у роботі. Ось уже в липні плануємо провести подібний семінар за участю бухгалтерів та керівників кадрових служб територіальних органів Держземагентства у Рівненській області» – наголосила начальник Головного управління Держземагентства у Рівненській області Світлана Богатирчук-Кривко.