123Голова Держземагентства України Сергій Тимченко у Женеві на 74-й сесії Комітету з житлового господарства та землекористування Європейської Економічної Комісії  ООН,  представив напрацювання вітчизняних спеціалістів щодо реформування  сфери земельних відносин, взяв участь в обговоренні та прийнятті Стратегії сталого житлового господарства та землекористування на період з 2014 по 2020 роки. Крім того, керівник земельного відомства на Міністерській конференції з житлового господарства та землекористування  на  міжнародному  форумі представив надбання та здобутки вітчизняних фахівців стосовно забезпечення сталого розвитку, використання земельних ресурсів.

Міністерська конференція є третьою за ліком (попередні зустрічі у такому форматі відбулися у 2000 та 2006 рр.), її метою є оцінка ходу виконання договірних документів ЄЕК ООН у житловій сфері та визначення стратегічних напрямів  подальшої роботи Комітету з житлового господарства та землекористування.

Українська делегація ознайомилась з досвідом передових  держав  світу щодо ефективного використання, управління та охорони земельних ресурсів, що безумовно сприятиме розширенню міжнародного співробітництва.