Від імені всього керівництва держави дякую за Вашу щоденну нелегку працю.

Низький уклін усім хліборобам за щедрий коровай на столі!

Цього року трудові будні аграріїв були нелегкими.

Ви виходили в поле, коли на ньому ще були сніги. Ви збирали врожай у щоденні дощі. Коли ми бачимо на полицях магазину хліб, ми пам’ятаємо: саме Ваші руки знають його справжню ціну!

Вже декілька років Уряд та аграрії є надійними партнерами. Завдяки цьому ми забезпечили продовольчу безпеку, зібрали рекордні врожаї та вивели Україну в лідери світового виробництва сільськогосподарської продукції.

Саме Ви досягли максимальних історичних показників збору зернових – близько 60 мільйонів тонн. Цьогоріч Україна стане другою в світі країною за експортом збіжжя.

Окрема подяка за успішну працю нашим тваринникам. Покращилися тенденції молочного та м’ясного скотарства, а вітчизняне птахівництво вийшло на провідні позиції у світі.

Україна як сильна і самодостатня держава впевнено заявила, що спроможна долучитися до вирішення глобальної продовольчої проблеми.

Я дякую вам за те, що все більше споживачів у різних країнах світу віддають перевагу саме українській продукції.

Низький уклін дрібним і середнім товаровиробникам, фермерам і одноосібникам. Адже саме вони є основою всього сільського господарства України, носіями самобутнього українського способу життя, унікальних традицій, ментальності та культури.

Зберегти українське село на основі дрібного товаровиробника – це першочергове завдання, поставлене перед нами Президентом України. Тому надання їм всебічної державної підтримки − один із головних векторів економічного розвитку. Він чітко простежується у Стратегії розвитку аграрного сектору економіки до 2020 року, яка була схвалена на найвищому державному рівні.

Шановні працівники сільського господарства!

У цей день щиро дякую вам за віддану любов до української землі.

Хай ваші ниви обходять стороною природні стихії, а врожаї будуть щедрими. Міцного здоров’я вам та вашим родинам, щастя та злагоди в кожну домівку!

З повагою

Міністр Микола Присяжнюк