За перший місяць цього року територіальні органи земельних ресурсів зареєстрували 57 тис. наділів землі, що майже вдвічі більше, ніж за січень 2013 року, коли розпочала роботу Національна кадастрова система. Крім того  кадастрові реєстратори з початку року видали понад 60 тис. витягів з Державного земельного кадастру, що на 5 тис. більше, ніж за аналогічний період року, що минув, та учетверо перевершує показники 2012 року. 

– На сьогодні автоматизація процесів дозволила у рази скоротити час реєстрації земельних наділів. Якщо подані документи у порядку, належним чином оформлені, то реєстрація однієї ділянки триває усього півгодини. Зараз це повсякденні реалії. Хоча не так давно траплялись випадки, притому доволі  часто, коли реєстрація земельних ділянок тривала місяцями, а інколи і роками, що породжувало корупцію та зловживання. Нині з цими ганебними явищами покінчено, сподіваюсь назавжди», – зауважив  на нараді Голова Держземагентства України Сергій Тимченко.

Крім того, фахівці земельного відомства у січні 2014 року надали 6232 відповіді на запити Мін’юсту. Загалом за 2013 рік цей показник  сягав 119889 опрацьованих та переданих до Укрдержреєстру відповідних комплектів документів.

З кожним  днем усе більшої популярності набуває публічна кадастрова карта, де у вільному доступі міститьсяінформація про усі зареєстровані ділянки в Україні.

Загалом з початку роботи публічної кадастрової карти веб-портал Держземагентства користувачі відвідали 3,7 млн разів. Зокрема 1,16 млн разів  це зробили унікальні користувачі мережі. У цілому зафіксовано 5,25 млн переглядів сторінки. Тобто веб-портал земельного відомства  став одним із найпопулярніших серед сайтів центральних органів влади.