На сьогодні у Рівненській області повторну нормативну грошову оцінку земель проведено у 991 населеному пункті, що становить 96% від загальної кількості поселень та сто відсотків від потреби. З них: 963 – сільські населені пункти, 15 – селища міського типу та 13 – міста.

Зокрема, у першому півріччі 2014 року завершено роботи з повторної нормативної грошової оцінки земель 110 населених пунктів області. На ці роботи місцеві ради передбачили понад 630 тис. грн, з яких 231 тис. грн – кошти, що надійшли у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.

До кінця першого півріччя 2015 року в області необхідно провести повторну грошову оцінку земель 104 населених пунктів. З них за рахунок коштів обласного бюджету, що надійшли в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва (у сумі 99 тисяч гривень), по 18 населеним пунктам заключено договір на проведення оцінки та розпочато роботи з виготовлення нормативної грошової оцінки.