З початку 2014 року фахівці землевпорядної служби Рівненської області зареєстрували 31,5 тисяч земельних ділянок та надали майже 16 тисяч витягів з Державного земельного кадастру.

Найбільше земельних ділянок зареєстрували землевпорядники Рівненського (5225), Здолбунівського (3662), Володимирецького (3129), Дубенського (2317) та Сарненського (2126) районів.

Загалом до територіальних органів Держземагентства в області цього року від громадян та юридичних осіб надійшло 32,2 тисячі заяв щодо державної реєстрації земельних ділянок та 16,8 тисяч – стосовно надання витягів з Державного земельного кадастру.

Довідково:

Надання послуг з реєстрації земельних ділянок належить до компетенції територіальних органів Держземагентства України. Реєстрація ділянки здійснюється кадастровим реєстратором, після чого громадяни можуть відшукати свою земельну ділянку на публічній кадастровій карті України, яку можна переглянути за посиланням: http://www.map.land.gov.ua/kadastrova-karta.

У випадку, якщо землевласники чи землекористувачі виявили будь-які неточності щодо земельної ділянки, можна скористатися зворотнім зв’язком на публічній кадастровій карті та звернутися до Держземагентства України.