З початку року фахівці Головного управління Держземагентства у Рівненській області опрацювали 488 звернень громадян з питань регулювання земельних відносин. Найбільше громадяни цікавилися порядком державної реєстрації земельних ділянок, оформленням права власності, нормами чинного земельного законодавства,

вирішенням межових спорів, безоплатним наданням ділянок у власність та можливістю виділення земельних паїв на місцевості. Порівняно з минулим роком кількість наданих громадянами звернень зменшилася на 4 відсотки.

На щоденний особистий прийом до керівництва землевпорядної служби області звернулися 233 громадян.

– Ми постійно аналізуємо причини виникнення скарг і вживаємо заходів для їх усунення, – повідомила начальник Головного управління Світлана Богатирчук-Кривко.

Для надання роз’яснень і консультацій з питань земельного законодавства у Головному управлінні діє “гаряча” лінія. На офіційному веб-сайті у розділі “Юридична служба” громадяни мають можливість поставити запитання до спеціалістів.

Крім того, з початку року у регіональній пресі, в Інтернет-виданнях фахівці землевпорядної служби організували публікацію 589 матеріалів, 316 виступів на радіо, телебаченні, в яких надали роз’яснення щодо норм чинного земельного законодавства, нових правил реєстрації земельних ділянок, функціонування Державного земельного кадастру, публічної кадастрової карти, необхідності розроблення нових генеральних планів населених пунктів тощо.

Довідково:

При Держземагентстві України постійно діє “гаряча лінія”. Зателефонувати за номером 0 800 502 528 можна щоденно з 9.00 до 17.00, крім вихідних та святкових днів. Дзвінки для громадян України безкоштовні. Домінуючими темами на “гарячій лінії” є отримання земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, надання адміністративних послуг Держземагентством та його територіальними органами, зміни у земельному законодавстві та ін.

Більшість звернень громадян, які зателефонували на “гарячу лінію”, вирішено позитивно.