На сьогодні у Рівненській області 62 військовослужбовці – учасники АТО оформили земельні ділянки у власність. Головним управлінням Держземагентства та органами місцевого самоврядування області надано 341 дозвіл на розроблення документації із землеустрою на загальну площу 52,1 гектара.

З них: 177 земельних ділянок площею 20,4 га виділено для ведення садівництва і 17 ділянок площею 11,4 га – для ведення особистого селянського господарства та 147 дозволів на розроблення документації із землеустрою площею 20,3 га для будівництва та обслуговування житлового будинку.

Усього із заявами на отримання земельної ділянки до територіальних органів Держземагентства в області звернулися 1370 захисників Вітчизни. Майже половина, а саме 650 військовослужбовців бажають отримати земельні ділянки в обласному центрі, а 228 – у Рівненському районі.

Фахівці землевпорядної служби області постійно узагальнюють та зводять інформацію про вільні земельні ділянки, які можуть бути передані у власність військовослужбовцям. Загалом на Рівненщині передбачено 545 гектарів земель для надання учасникам АТО.