З початку 2015 року фахівці Головного управління Держземагентства у Рівненській області опрацювали 89 звернень громадян з питань регулювання земельних відносин. Найбільше мешканці області цікавилися оформленням права власності, нормами чинного земельного законодавства, порядком державної реєстрації земельних ділянок, процедурою забезпечення ділянками учасників АТО, вирішенням межових спорів, безоплатним наданням ділянок у власність та можливістю виділення земельних паїв на місцевості.

Порівняно з відповідним періодом минулого року кількість звернень збільшилася на 12,4%.

На щоденний особистий прийом до керівництва землевпорядної служби області звернулися 40 громадян, з питань порядку державної реєстрації земельних ділянок та оформлення права власності на земельні ділянки, норм чинного законодавства, вирішення спорів щодо меж земельних ділянок, передачі земельних ділянок безоплатно у власність та можливістю виділення земельних часток (паїв) в натурі (на місцевості).

Для надання роз’яснень і консультацій з питань земельного законодавства у Головному управлінні діє “гаряча” лінія. На офіційному веб-сайті у розділі “Юридична служба” громадяни мають можливість поставити запитання до спеціалістів.

Усі звернення були розглянуті та вирішені у встановлені терміни відповідно до вимог, передбачених чинним законодавством.