На сьогодні на Рівненщині із сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва вилучено 1,05 га земель – сільськогосподарських угідь, з них: 1,047 га – рілля і 0,006 га – сіножаті. Нараховано та отримано втрати сільсько- та лісогосподарського виробництва у сумі 32,1 тисяч гривень. Додатково за попередній рік надійшло 36,4 тисяч гривень.

Нині в області на спеціальних рахунках відповідних місцевих рад знаходиться 3,4 мільйони гривень, що надійшли у порядку відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва. Рішеннями місцевих рад вирішено виділити кошти, що надійшли від втрат, на проведення робіт із землеустрою, а саме: на проведення інвентаризації земель місцевими радами передбачено виділити 184,4 тисячі гривень, на заходи з охорони земель 116,8 тисяч гривень та на проведення нормативно-грошової оцінки земель 20 тисяч.

Довідково:

Правила обчислення розмірів втрат визначено у постанові Кабінету Міністрів України від 17.11.1997 №1279 “Про розміри та Порядок визначення втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, які підлягають відшкодуванню”.