На Рівненщині з початку 2015 року за адміністративні послуги, які надали фахівці територіальних органів Держземагентства у області на платній основі, бюджети поповнилися на 284 тисячі гривень. Усього за три місяці цього року спеціалісти Головного управління Держземагентства у області та його підрозділів на платній основі надали 5,2 тисячі адмінпослуг.

Найбільш затребуваними були адміністративні послуги щодо надання відомостей із Державного земельного кадастру, землевпорядниками було надано 4931 таку послугу, що поповнило бюджет 261 тисячу гривень. Також було надано 146 послуг щодо проведення державної експертизи землевпорядної документації, що поповнило бюджет на 12 тисяч гривень, крім того було надано і інші адміністративні послуги.

Від початку року фахівці органів земельних ресурсів області на безоплатній основі надали 27,9 тисяч адміністративних послуг. Із них найбільша кількість стосувалася видачі витягів із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки (8,8 тисяч) та державної реєстрації земельних ділянок (6,6 тисяч).

Довідково:

Надання адмінпослуг у сфері земельних відносин регламентується постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2011 № 835 “Деякі питання надання Державним агентством земельних ресурсів та його територіальними органами адміністративних послуг”. Зазначеною постановою затверджено розмір плати за надання Держземагентством України та його територіальними органами платних адміністративних послуг, перелік платних адміністративних послуг і перелік адміністративних послуг, що надаються на безоплатній основі.